Mandlovo kávový peeling proti celulitidě

Plavková sezóna se blíží, a proto tady pro vás mám rychlý a jednoduchý recept na tělový peeling. S ním si i doma můžete dopřát péči jako v luxusním welness. Je to taky skvělý a jednoduchý dárek pro maminku, kamarádku, nebo sestru. A je těžce návykový. 🙂

Pokožku prohřeje, exfoliuje, vyživí a umyje. A hlavně pomůže na rozproudění lymfy. V kombinaci se správným stravováním a trochou sportovních aktivit je výsledek zaručen a do léta bude vaše pokožka bez ďolíčku.

A proč právě tyto suroviny?

Viscolid je důležitou součástí receptu. Zahustí oleje na gelovitou konzistenci, což usnadní aplikaci a zajistí, že vám exfoliační částice neklesnou na dno.  Můžete jej nahradit i troškou včelího vosku, ale je to jaksi méně elegantní varianta. 🙂

Skořice a kofeinový prášek pokožku přehrejí a prokrví. Jestli si chcete dopřát omamnou vůni kávy i ve sprše, nakombinujte část cukru s mletou kávou. Ta bude krom vůně působit i jako exfoliant a zbaví vás odumřelých částí epidermis zrovna tak dobře jako cukr.

Jalovec a citrusové esenciální oleje (citron, pomeranč, mandarinka) pomohou s prokrvením a rozprouděním lymfy.

Více informací o surovinách najdete, když na ně kliknete.

Aplikujte ve sprše na vlhkou pokožku. Díky šetrnému tenzidu coco glucosidu směs krásně pění, a tak jde lehce smýt.

Upozornění: peeling je určený na pokožku tela. Pro pleť na tváři jsou jeho exfoliační částice příliš velké, vhodnějším připravkem na mytí a enzymatický peeling je napřiklad mycí pudr.

Na 100g

Teplá fáze

7g Mandlový olej 

8g Kokosový olej

5g Bambucké máslo

12g Viscolid

1g Skořice

1g Kofein prášek

Studená fáze

14g Coco glucosid

29g Cukr (ideálně Rapadura, kdyžtak Krystal)

2g Esenciálníc oleje (citrusy a jalovec)

1g Biogard

 Vše vydezinfikujte vysokoprocentním lihem.

Jestli máte cukr krystal, v hmoždíři jej podrťte na menší částice)

Kádinku s oleji a máslem postavte do vodní lázně a přisypte Viscolid , skořici a kofeinový prášek. Až se vše rozpustí, vyjměte směs, promíchejte a počkejte, až vystydne. Jestli vám kofein delá shluky, šlehejte směs chvíli metličkami.

Směs začne gelovatět až při ochlazení. Pak přilejte Coco glucosid, jemně promíchejte.

Nakonec přisypte cukr (můžete i mletou kávu, jestli chcete), nakapte esenciální oleje a zakonzervujte.

Směs sice neobsahuje vodu, ale hrozí kontaminace v průběhu nabírání.