Babassu olej, ideální péče pro pleť s akné

Babassu olej se používá na mastnou nebo smíšenou pleť se sklonem k nečistotám a zánětům. Lze jej také aplikovat na pokožku, která potřebuje hydratovat, na suchou a citlivou pleť. Při výrobě přírodní kosmetiky používejte Babassu olej do pleťových krémů, tělových mlék, masážních olejů. V Brazílii se tento olej používá proti stařeckým pigmentovým skvrnám.

Bio, nerafinovaný Babassu olej, který nabízíme v našem eshopu, pochází ze severovýchodu Brazílie. Celkem pět set tamějších rodin se živí výrobou Babassu oleje z ořechů palmy Babassu. Před dvaceti lety tyto  rodiny  vytvořily  společenství,  které bylo  v  roce  2001  certifikováno  (IBD MA 001). http://ibd.com.br/en/IbdOrganico.aspx.

Náš Babassu olej je fair trade produkt. Každá část palmy Babassu je hospodářsky důležitá. Z kmenů a listů se staví domy, listy se používají k hnojení polí, vlákna se zpracovávají na nejrůznější předměty, ale nejdůležitější částí je ořech.

Z jádra ořechu se lisuje olej, který má vysoký obsah kyseliny laurinové, známé svými antimikrobiálními účinky (potlačuje růst bakterií). Nerafinovaný olej krásně voní po ořeších a z větší části se skládá z nasycených mastných kyselin, proto také při teplotách pod 24°C tuhne. Babassu olej se výborně rozprostírá a rychle vstřebává, čímž chrání pleť a vlasy před ztrátou vlhkosti. Po jeho použití je pleť měkká a hebká.